Möte med byalaget

Idag var det dags för mitt första riktiga styrelsemöte i Hillareds byalag. Vi hade ju ett konstituerande möte direkt efter årsmötet och efter det har det varit ett möte men då hade Jonathan magsjuka och jag ville inte lämna honom ensam hemma med storebror. Idag var det så dags och det var ett väldigt trevligt möte. Jag är ju lite av en idéspruta när jag känner ett engagemang och kom med så mycket idéer jag kunde. Hoppas inte att de tröttnade på mig. Tackade även ja till att bli redaktör för det avknoppade Byabladet. Det har tidigare getts ut varje kvartal som en liten tidning men sedan blev det ett enkelt månadsblad. Tanken nu är att det ska ges ut varje kvartal och hur tjockt det blir beror mycket på hur mycket material jag får in. Jag har ju gjort tidning för kattföreningen där jag var ordförande under en massa år samt att jag gör Konsums flygblad varannan vecka så själva ”bladtillverkningen” fasar jag inte för. Det jobbiga är ju om man inte får in något att fylla bladet med. Ska försöka bygga upp en kontaktbank med personer från de olika föreningarna så ska jag nog kunna mjölka ur dem lite information.

Det som är på gång annars inom byalaget är en tillställning på Nationaldagen den 6 juni. Då blir det båtrace i en liten å i byn. Barnen får själva bygga sina båtar och sedan kan man satsa pengar på vilken båt man tror ska vinna. Jag ska agera fotograf under dagen dessutom får jag väl skriva något reportage till Byabladet antar jag.

Till hösten är det dags för Hillaredtrampet. En tävling med frågor och stationer för hela familjen. Den 11 september går det av stapeln och på kvällen blir det fest i bygdegården.

Veckan har börjat i ett högt tempo och högre lär det bli!
Ann