Gott av gårdagens rester

Igår ugnstekte jag två befria kotlettrader. Kryddade dem med salt, nymald svartpeppar, grillkrydda och aromat. Satte sedan in dem i 175º och lät dem gå tills innertemperaturen var 80º. Tog därefter ut dem och lät dem vila några minuter inlindade i folie. Jag serverade kotletten skivad i ganska tunna skivor med kokt potatis, gräddig sås gjord på stekskyn, kokta morötter, pressgurka, gelé och en sallad. Något av det godaste man kan äta enligt mig.

All kotlett gick inte åt så jag hade en finfin bit grillad kall kotlett i kylen till dagens middag. Med en krämig potatisgratäng och grönsaker till blev det perfekt söndagsmat.

Grillad kall kotlett skuren i tunna skivor är också otroligt gott som pålägg. Lite grillkrydda sätter extra piff på köttet.

Ann

2 svar på ”Gott av gårdagens rester”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.