Skinkschnitzel med citronpepparsmör

Lite lyxig mat kan göra en tisdag till en riktig festdag. Hade några fina skivor skinka skurna av ett innanlår som jag köpte för några dagar sedan. Här kan du se hur jag gör när jag lagar panerad skinkschnitzel. Till schnitzeln blev det stekt potatis och ett härligt citronpepparsmör. Gröna ärter är ett självklart tillbehör!

Potatisen är rester av kokt kall potatis som stekts i rejält med smör och kryddats med paprikapulver, aromat, salt, nymald svartpeppar och Kockens kött- och grillkrydda. Härligt gyllene och frasig blir potatisen om den får steka på medelvärme och slungas lite då och då.

Citronpepparsmöret  gjorde jag av 100 g rumsvarmts smör, 1 tsk citronpeppar och skalet av en halv citron. Allt blandas ihop och formas till 5 ”puckar” som får stelna i kylskåpet. Vid serveringen la jag kryddsmöret på en citronskiva så smälter det inte lika snabbt.

Om sambon fick bestämma skulle han kunna äta detta varje dag.

Ann

4 svar på ”Skinkschnitzel med citronpepparsmör”

  1. Den där middag hade jag inte velat missa ju! 🙂 Här hemma skulle mannen kunna leva på färs i alla former, det är hans ALLT! Burgare, biffar, järpar, färssås, tacofärs, ja allt med FÄRS är livet för honom! 🙂

  2. Tusen tack för inspirationen – låter som en jättekul idé!! Och alla kan bli nöjda.!! Toppen! Kram, Jennie.

  3. Detta ser riktigt gott ut!!
    Tror faktiskt att min sambo också skulle kunna leva på detta!
    En av hans favviskryddor är nämligen citronpeppar.
    Den kan han ha i allt!!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.