Solgul saft

[donotprint]Nu längtar man verkligen efter sol, vår och värme. För att hjälpa solen lite på traven passar det bra med en härlig hemgjord solgul citrussaft. Jag använde apelsiner och clementiner men det går lika bra att bara använda apelsiner.

Vårt fototema på jobbet denna veckan är gult så jag passade på att fota lite härligt gula bilder.[/donotprint]

[print_link]

Solgul saft

1-1,5 liter, receptet går bra att dubbla

1 kg apelsiner och clementiner (det blev två av varje när jag gjorde min saft)
0,5 l vatten
7,5 dl strösocker
0,5 msk citronsyra

Borta citrusfrukterna i varmt vatten och torka dem. Skär av skalet tunt, med potatisskalare eller en tunn kniv. Försök att få med så lite av det vita som möjligt.

Koka skalen i vattnet i 10 minuter utan lock. Häll socker och citronsyra i en bunke och slå på det varma vattnet med skalen i. Rör om och låt svalna. Rör några gånger under tiden så att sockret löser sig.

Pressa frukterna men ta det försiktigt för de är väldigt sköra när det yttersta av skalet är borta. Häll juicen i det avsvalnade sockervattnet.

Sila och häll upp på väl rengjorda flaskor. Förvara saften i kylskåpet eller frys in den.

Ann

4 svar på ”Solgul saft”

  1. Vilken fräsch saft!! Nu längtar man verkligen efter sol och värme!
    Hoppas ni får en trevlig påsk!

  2. Åhh så härligt, fina färger och solgula vårkänslor som kommer!! Min pappa kokade alltid egen apelsinsaft lagom till våren när jag var liten, de var tecken på att isen började smälta däruppe i norr och snart va det dags för bad vid bryggan igen istället för att pimpla på isen! 😉 Vilka minnen man bär med sig alltså! Tack söta för du väckte dom! KRAM!!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.