Provbakat tårtor

Idag har jag pysslat med tårtbakning. Har gjort de tänkta fyllningarna som jag ska ha i tårtorna som ska serveras på kalaset där jag även ska fixa en medelhavsbuffé. Förutom buffé och tårtor kommer det även att bli lite plockepinn som gästerna ska mumsa på när de kommer.

Det blir mousse och fluff i tårtorna och idag testade jag alltså att göra detta för första gången. Gjorde en enkel tårtbotten (som en rulltårtsbotten) som jag delade och la ihop med fyllningarna emellan. Det blev en vuxensmak med päron och mintchoklad och en barnvariant med hallon och dumle. Fast jag tror nog att även de vuxna kommer att tycka om barnvarianten. Hade ingen päronessens så det blev inte så mycket päronsmak på den moussen, använde koncentrerad pärondricka men det behövs nog lite essens för att få fram den rätta smaken. Har dock beställt päronessens nu, samt en massa andra essenser som kanske kan komma till användning framöver. Har även beställt lite riktiga färger och andra tillbehör.

Tror att tårtorna kommer att bli väldigt goda och förhoppningsvis vackra. Ska klä dem med ljusgrön resp. rosa marsmallowsfondant och dekorera med prästkragar gjorda i samma material. Kommer naturligtvis att visa bilder och recept här på bloggen.

Annars har det varit en lugn och skön helg, har torkat första omgången tvätt utomhus idag och hönorna har varit ute på grönbete och sprätt omkring bland alla löv och letat småkryp. De är riktigt roliga att se på.

Ann

Ett svar på ”Provbakat tårtor”

  1. Hej. Jag har flera tävlingar på min blogg, en del på väg in. Men lottar bland annat ut en personlig sagobok från Önskefoto, kan det va nåt för dej tro?? 🙂

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.