Fredagsmys – del 1

På fredag är det återigen dags för medverkan i Radio Sjuhärds program Förmiddag. Mellan halv elva och elva är det snack om fredagsmys som gäller för min del. Vi kommer nog mest att prata om vad man brukar äta när man har fredagsmys och kanske tipsa om lite nya rätter och godsaker.

Jag skickade ut en liten enkät till en del av mina jobbarkompisar och ställde lite frågor om fredagsmys. Har fått jättemånga trevliga och roliga svar. Har verkligen fått reda på en massa saker om mina kollegor, saker som jag inte kände till innan. Min förhoppning är att jag ska kunna använda en del av det jag har fått reda på i programmet på fredag.

Nu vill jag gärna att ni bloggläsare också är med och tycker till om fredagsmyset. Jag skulle bli jätteglad om ni har lust att svara på följande frågor. Antingen som en kommentar till detta inlägget eller via mail till fredagsmys@annsann.com.

 1. Vad betyder fredagsmys för dig?
 2. Är fredagsmys något som förekommer hemma hos dig? (Om svaret är nej på denna fråga kan du hoppa direkt till fråga nr 6)
 3. Hur ser ert fredagsmys ut?
 4. Äter ni något speciellt när ni har fredagsmys, vad i så fall?
 5. Hur ser din familjesituation ut? (Din ålder, civilstånd, antal hemmavarande barn samt deras ålder)
 6. Något annat du vill tillägga angående just fredagsmys?

Det vore jättekul om så många som möjligt hade lust att svara på frågorna och gärna innan torsdag (15/4 2010).

Tack på förhand!
Kram Ann

2 svar på ”Fredagsmys – del 1”

 1. 1. För mig betyder fredagsmyset allt i världen, nästan. Det är det som gör att jag orkar knaggla mig igenom arbetsveckan, avslutningen på den. Den bästa stunden när man kan släppa ut luften efter allt kneg och fortfarande har hela helgen framför.
  2.Ja det gör det absolut
  3. Alltid någo gott att äta. Det kan vara en speciellt god/festlig middag med vin, eller middag som vanligt efter jobbet, varvid myset blir senare med t.ex. ostbricka eller tapas och vin. Kanske nån liten drink. Film eller dator men helst film/TV så att man kan umgås. Alternativt brasa och småprat +bok.
  4. Se ovan. Ofta ostbrickan eller tapas.
  5. 35, gift, inga barn. Hund
  6. Viktig stund att tillbringa tillsammans, efter att i veckan kanske inte alls hunnit prata mycket p.g.a jobb, resor, olika hobbyn, kurser etc. och helgen kanske också delvis tillbringas med olika aktiviteter på skilda håll.

  Hoppas detta kunde bidra med något.

 2. 1. Inte så mycket eftersom jag jobbar oregelbundet, men för barnen är det jätteviktigt.
  2. Ja
  3. Alltid något gott att äta och gärna drink eller vin. Att hela familjen samlas och ev. en familj till.
  4. Frågar man 5 åringen är det popcorn. Min man och jag frossar gärna skaldjur eller ostar.
  5. Gift. 2 barn, som är nästan 2 och 5.
  6. Tycker det är mycket bra ”trend” 🙂

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.