Lite av lördagens göromål

Tidigare idag skrev jag en liten lista på vad jag hade tänkt att hinna med idag.

  • Marinera kött
  • Hänga ut tvättade täcken
  • Plantera blommor
  • Flytta och fylla pallkragarna
  • Så frön
  • Göra cellofanpåsar
  • Göra tryffelsmet x 3
  • Tömma diskmaskinen

Hittills har jag gjort de fyra första grjerna på listan, dessutom har jag planterat ut överblommade påskliljor, rensat lite i jordgubbs- och smultronlandet, rensat bort lite gamla blomstänglar, räfsat lite löv samt varit ute med hunden på kalhygget och suttit på en stubbe och solat. Allt detta på drygt två timmar.

Hade tänkt att flytta på båda pallkragsodlingarna men det blev bara den ena, idag iaf. Tror nog att jag ska flytta den andra också. Det jobbiga är ju bara att flytta på all jorden som ligger i. Nu skulle vi bara behöva lite sand också att blanda i annars blir det alldeles för tung jord.

Blommorna jag planterade var 24 st penséer som jag köpte igår. Blåa, vita och blå-vita. De hamnade i två krukor som hänger på väggen vid vår trappa, i en balkonglåda som hänger på trappräcket och i en kruka som står på uteplatsen. Härligt med lite fräscha blommor!

Nu ska jag ta tag i några punkter till på listan, tror att jag ger mig på cellofanpåsarna först. Ska göra 12 eller 13 stycken till min mamma, dessa ska sedan fyllas med hemgjorda tryfflar.

Önskar er en skön helg!
Ann