Några sanningens ord om växtvärk

I natt när jag gick och la mig (alldeles för sent…) låg en varm och gosig 7-åring i vår säng. Han har sovit där sedan han var sjuk förra veckan, annars brukar han sova i sin säng, oftast… Jag hade svårt för att komma till ro och somna och precis när jag började sjunka ner i sömn vaknade jag till av sonens gnyende. Blev klarvaken direkt och väntade på en magsjukeattack. Man blir lätt sådan när det bara var en vecka sedan han var magsjuk. Han fortsatte att gny och låg och vred och vände på sig. Nåt var inte som det skulle helt klart.

Till slut väckte vi honom och frågade om han hade ont i magen men det hade han inte, däremot hade han ont i benen. Jahapp, tänkte jag, växtvärk på gång. Tidigare under kvällen när han skulle lägga sig klagade han på att det kröp och värkte i benen av ”växtkramp” men han somnade iaf. Jag testade nu att att massera hans ben men det hjälpte inte nåt vidare. Vi försökte sova igen men det gick ju sådär för min del med en snurrande och sparkande liten kille vid min sida. Son och sambo kunde inte somna heller. Till slut gick jag ner i köket och hämtade Alvedon. När medicinen var uppdrucken la han sig igen och jag flyttade mig till hans säng där jag till slut somnade. Sov väl drygt fyra timmar, snoozade lite för många gånger och sedan blev det stressigt värre för att hinna till fritids och jobb. På väg till fritids pratade vi om vad som hänt på natten och då sa Jonathan några sanningens ord om växtvärk:

”Om det ska göra så här ont att växa så vill jag inte bli större!”

I kväll ger vi Alvedon precis vid sängdags, sonen får sova i sin egna säng och jag hoppas att jag får minst 7 timmars sömn. Det sista hänger väl mest på om jag kommer i säng i vettig tid eller inte.

Ann

4 svar på ”Några sanningens ord om växtvärk”

  1. Växtvärk är inte roligt… Hade det mycket själv som barn och vår son har det också ibland.

  2. det är jobbigt när ens barn är sjuka men snälla, vem vill läsa om det, förutom man själv!!!

  3. Nu var det kanske inte om just att han var sjuk, vilket han inte var, som jag skrev utan om hans uttalande om just växtvärk.

    Ha en bra dag!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.