Den tappade orken

Någonstans mellan mitt jobb och mitt hem måste det ligga en himla massa orkar och drälla i dikena. Jag vet inte hur ofta det händer att jag är på jobbet och jobbar för fullt och så planerar jag vad jag ska göra när jag kommer hem. Allt jag ska hinna med under kvällens få timmar. I min värld är de där få timmarna alltid dubbelt så många dessutom. Men nånstans där, mittemellan jobbet och hemmet, faller all den där orken av min kropp. Efter en liten tur till affären direkt efter jobbet för att komplettera upp med de där grejerna som missades vid storhandlingen i fredags eller mjölken som alltid har en förmåga att ta slut så sätter man sig så i bilen och åker hemåt. När man sedan väl är hemma så är den där orken som bortblåst.

Varorna ska ställas in i kyl, frys och skafferi. Barn, sambo och hund ska pussas på och hönorna ska få lite mat. Så får man syn på dagens tidning som ligger inbjudande på bordet och man vet att om man sätter sig så blir man ju sittande. Det bästa hade ju varit att ta tag i middagen direkt för att sedan sätta sig men jag vet att då blir det inte av att jag läser tidningen och så får jag efterläsa hela veckans tidningar till helgen i stället och hur kul är det?

Idag satte jag mig iaf och läste tidningen och sedan var det så skönt i värmen från solen som sken in genom de smutsiga fönstrena så jag kände mig lite dåsig och la mig över mina armar framåtlutad över köksbordet och slumrade till några minuter. Och se! Minsann! Orken jag tappat på vägen hem hann ikapp mig. Hela orken kanske inte kom fram men lite spill får man alltid räkna med. Det blev iaf middag, stekt fläsk med löksås till hela familjens förtjusning. Fast jag lurade dem först och sa att jag skulle testa att laga något jag aldrig hade lagat förut. Deras skeptiska miner förbyttes ganska raskt när de fick reda på vad det egentligen vad som skulle dukas fram en stund senare.

Efter maten hade jag tänkt att sätta mig vid datorn en stund men jag hade kört ett anti-spionprogram igår och det ville så gärna kolla igenom datorn idag också så jag lät programmet jobba medans jag stickade några varv på min kofta och sedan kom jag på att det skulle ta väldigt lång tid för programmet att bli klart så jag svängde ihop en tårtbotten som fick åka in i ugnen och satte mig sedan och vek tvätt. Hälften av tvätten blev vikt och tårtbotten blev såklart färdiggräddad. Programmet på datorn har fått jobba klart och alla bloggar på Bloglovin’ är lästa.

Tänk vad lite återfunnen ork kan vara bra ibland!
Kram Ann

2 svar på ”Den tappade orken”

  1. Din ork har nog något slags gemensamma busstråk tillsammans med min ork som också alltid verkar försvinna sin kos mycket snabbt…

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.