En vårtårta

Idag har jag gjort en vårtårta. Det blev en ljusgrön skapelse med gräs och vårblommor fylld med After Eight-fluff och päronmousse. Tårtan är täckt med färgad marshmallowsfondant.

Det är så otroligt roligt att göra tårtor! Att jag inte har testat detta tidigare!

Tidigare idag fick jag en bild i min hjärna hur jag skulle göra gräset och det blev precis som jag hade tänkt mig. Det är så skönt när hjärnans tankar verkligen funkar i verkligheten. Hade lite tankar om några fjärilar också men de tankarna funkade inte lika bra fast det gjorde inget är helnöjd med tårtan iaf. Hoppas att de som ska äta den blir lika nöjda.

Ann

7 svar på ”En vårtårta”

 1. En sådan tårta är ju bara för fin för att ätas upp. Den är ju en installation:-)

  Jag bjöd också på tårta idag. Men mina gäster hade knappast brytt sig om jag smyckat med både gräs och vårblommor.
  De var bara för glupska…

 2. Men.. du har fortfarande inte lagt ut något recept på det där fluffet och fondanten.. Bara publicerat bild på bild på bild på tårtor så det vattnas i munnen.

 3. Vet inte vad jag ska säga, jag är så grymt IMPONERAD Av dig och dina kunskaper. WOW säger jag bara.

  Håller med Göran, man vill ju inte skära upp tårtan.

  Åh tack så hjärtligt, det var riktigt roligt att det gick så bra för eleverna och ett diplom är alltid trevligt.

  Må så gott

 4. Ja, gav den till Bala som sa att hon inte skulle visa den för sin bror eftersom hon trodde att han skulle vilja ha den då. Men han såg den och tog den ifrån henne. Så jag antar att dom tyckte om den!

  Ta kort från den vinkeln, typ. 😉

  Nja, vet inte riktigt om jag vill det. Arbetsskadorna kan bli riktigt hemlska av formen. 😉 Och jag tror att jag är allergisk mot florsocker. Så tyvärr kan jag nog inte.. Fast va tusan plåster finns ju alltid och salva mot de hemska utslagen, så visst kan jag väl hjälpa dig. *host*menbaraomjackankommit*host*

  Godnatt!

 5. Hej!
  Blir så imponerad av alla dina fina bilder o skapelser….men marshmallowsfondant o aftereightfluff hur gör man det???

 6. Maria: Tack för dina fina ord!

  På fredag kommer ett tårtinlägg med recept och förklarande bilder. Håll ut! =)

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.