Test av YES power spray

För någon dag sedan fick jag ett mail med en förfrågan om jag hade lust att testa YES power spray. Har inte testat det innan så jag tackade såklart ja och igår låg det en flaska i brevlådan.

Tänkte att min ugnslucka (som jag nästan skäms för att visa) verkligen skulle vara ett bra testobjekt för den här sprayen.

Enligt texten på flaskan så ska medlet verka i 10-30 minuter och sedan ska man bara torka av. Om det är hårt smutsat så kan man behöva upprepa proceduren. Jag gissade redan innan start att jag skulle behöva köra två omgångar.

Så här såg luckan ut innan jag började:

Jag sprayade på medlet och lät det verka i 30 minuter och efter torkande och visst gnuggande med en kökssvamp såg luckan ut så här:

Klart bättre än tidigare iaf. Sprayad på en gång till och lät det verka i ytterligare 30 minuter och efter mera torkande och gnuggande såg den ut så här:

Nu ser man ju iaf golvet genom luckan. Jag hade nog kunnat få bort det sista också om jag hade gnuggat ännu mer men jag tog skrapan som jag änvänder till glashällen ovanpå spisen i stället och skrapade bort de sista inbrända fläckarna. Nu är glaset skinande blankt och jag kommer att använda YES power spray igen men nu ska jag inte låta det gå så långt som innan.

Är nöjd med produkten efter denna första test. Den luktar inte lika starkt som ett annat liknande medel jag testat och det är ju väldigt positivt.

Ann

Ett svar på ”Test av YES power spray”

  1. Till försäljare av Yes Power Spray.
    Jag använde yes power spray i min varmluftsugn. Den är självrenande med keramik på väggarna, plåt undertill.
    Fettet på glasrutorna (tre st! elektrolux insight heter vår ugn) gick bort bra med spray, gnugg och skrap. MEN när vi sen skulle laga mat utvecklade det sig en stickande hemsk rök som helt förstörde de hamburgerbröd vi skulle värma. Vi fick slänga dem. Jag smakade lite på ett och det stack på tungan i 1 h efteråt. Min son kunde inte vara i rummet/rummen, han upplevde det som direkt hälsovådligt att inandas. Vi brände av ugnen på ca 260 grader med öppna fönster och luftade luckan efter hand. När vi sen skulle äta en gratäng med oljestekta grönsaker märkte jag i alla fall dagen efter att själva oljan smakade av rengöringsmedlet. Jag är orolig för att vi fått i oss farliga kemikalier!! Det borde vara varning för detta! Jag sköljde ändå och tvättade efter rengöringen första gången, även senare efter rökutvecklingen.
    Kan det vara så att spraystänk fastnat i keramiken, vilken ju är porös och inte går att torka fuktigt på samma sätt som en slät yta? Jag sprayade ej avsiktligt där men det kan ha kommit där ändå. ??? Ska det bli så här långvarig rök och smak? I så fall borde ni varna!!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.