Trädgårdsröj

Idag har vi varit ute och röjt i trädgården. Har rensat ett land och delat lite plantor. Löjtnanthjärtan har nog de största rötterna jag har sett. Sambon har kört trimmern och rensat upp lite här och var. Ganska skönt väder ute fast ibland blev det nästan för varmt. En öl smakade bra i försommarsolen.

Har även sått mina sista fröer, en rad rädisor blev det i pallkragen. Täckte också över pallkragen och potatislandet med plast. Kanske kan skynda på växtligeheten med lite värme. Det har ju inte varit direkt varmt den senaste veckorna. Tomaterna eller om det är paprikorna har kikat upp i minidrivhuset. De kom ju i jorden alldeles för sent men vi får hoppas att det blir något av dem iaf. Det finns väl ingen risk att de fryser i år iaf när de väl ska ut. Det gjorde de ju förra året.

Igår var jag med i radion och pratade och bjöd på hallonmousse dessutom blev det ett extrainslag med tillbehör till grillat. Det kom in ett potatisrecept under sändningen också ska testa det när jag får det sedan från programledare. Roligt när det kommer lite respons under sändning. Efter radiosändningen gick vi en stund på vårmarknaden och jag köpte lite kryddor annars var det inte så mycket att ha. Efter marknaden åkte vi till svärföräldrarna och bjöd på rulltårtsbakelser med hallonmousse, grädde, vit choklad och lime. Bakelserna blev väldigt omtyckta.

Därefter hämtade vi Sofia och åkte hemåt. Vi var riktigt hungriga så en gratäng med potatis och köttfärs satt som en smäck i våra hungriga magar. Idag blir det grillat, vildsvinsspett och kycklingspett med hasselbackspotatis och en eller ett par kalla såser.

Önskar er en fortsatt trevlig helg!
Kram Ann

Ett svar på ”Trädgårdsröj”

  1. Du är bara för duktigt när det gäller mat i alla dess former. Kunde jag göra en enda av alla de rätter du beskriver skulle jag vara själaglad.
    Nu väntar jag bara på receptet till någon läcker gratäng gjord av löjtnanshjärterötter;-))

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.