Päronmousse till tårta

[print_link]

Denna sats med päronmousse räcker väl till ett lager i en tårta med en diameter på 24 cm.

Päronmousse

5 gelatinblad
1 burk konserverade päron, ca 800 gr (varav ca 500 gr päron).
3 dl vispgrädde
0,5 msk strösocker
päronessens (finns att köpa på Borgeby Kryddgård)
grön färg

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Häll av lagen från päronen och mixa dem till en slät massa. Vispa grädde och socker.

Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull på spisen i några matskedar av päronen. Häll tillbaka det i pärongeggan och tillsätt päronessensen. Hur mycket man behöver beror på vilken sorts essens man använder. Jag har använt 30 droppar. Päronsmaken blir sen tydligare när moussen kallnat.

Blanda pärongeggan med grädden och tillsätt färgen. Jag använder pastafärg som finns att köpa på bl.a Kakburken och Tårtdecor.

Lägg moussen i en burk med tättslutande lock och låt den stelna. Det går alldeles utmärkt att göra moussen dagen innan tårtan ska fyllas.

Ann

4 svar på ”Päronmousse till tårta”

  1. Hej! Jag tycker ditt recept verkar helt underbart och ska prova det till min sons 1 års kalas. Undrar dock om päron arom är detsamma som päronessense? Eftersom du skriver essense men hemsidan du länkar till endast har päron-arom… 🙂 /Julia

  2. hejsan! tack för receptet=) gott men jag gillade inte konsistensen som päronen gav, det lilla knutiga, så jag vispade grädde o cremefraiche, blandade med socker lime , essens o grönfärg…det blev jättebra tyckte jag så det är ett tips =)

  3. Hej Jill!

    Ja, det blir ju lite grynigt med päronen. Tack för ditt fina tips! Blev det fast utan gelatin?

    Ann

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.