Nostalgisk eftermiddag

Igår började jag dagen tidigt med att färdigställa fyra tårtor. Fotade en massa också så snart kommer ett inlägg med byggbeskrivning på mina tårtor. Om ni redan nu vill se delarna i tårtan hittar ni det här. Fick inte till alla omgångar av fondanten helt som jag ville ha dem men jag blev nöjd ändå. Blev lite stressigt till slut bara, de skulle vara klara till tolv.

Sambons päron var här och fikade lite och vid kvart över två drog jag iväg till Svenljunga för att vara med på SUOs (Svenljunga Ungdomsorkesters) 40-årsfirande. Gamla medlemmar fick gärna ta med sitt sitt instrument och vara med och spela ett par låtar men jag har ju inget eget instrument så det fick vara. Däremot träffade jag en massa underbara människor som jag inte har träffat på säkert 20 år. Bland annat ”min lilla Anna”, hon var som en lillasyster och en underbar kompis, jag lärde henne allt jag kunde och hon har växt upp till en vettig människa men är inte längre lilla Anna. Det första jag reagerade på var att hon blivit så lång men det blir man ju på 20 år, allra helst om man bara är runt 17 år när man senast träffades. Hon bor numera i Halmstad och det otroliga var att hon hade varit på mitt jobb i ett arbetsrelaterat ärende för ungefär två månader sedan. Fasen att jag missade henne! Men nu har vi träffats igen och bytt nummer, mail och bloggadresser. Hoppas att det kan bli någon fika framöver när hon kommer norröver igen.

Det är svårt att förklara det där med att träffa människor som man har haft så mycket roligt tillsammans med. Jag har för mig att jag var med och spelade i orkestern fram tills jag blev 18-19 eller nåt, nu stod det ett annat år på informationen de hade om alla tidigare medlemmar i orkestern, över 500 st(!). Hur som helst så var det kanonroliga år och man har så många minnen som man delar med de andra medlemmarna. Minnen från resor och spelningar och träningsläger dessutom umgicks vi även sedan jag slutat spela och det blev en och annan fest i min lägenhet. Nostalgi på hög nivå!

Det var härligt att höra orkestrarna spela också, jag fick ståpäls och en och annan tår letade sig fram i ögonvrån, något jag inte var ensam om.

Idag har jag storstädat här hemma. Storrengöring av badrummet inklusive duschkabinen, dammsugning, dammtorkning och moppande av golv så nu doftar det rent och fräscht i vårt hem. Ska strax ge mig på en envis tvätthög med sängkläder och handdukar samt byta till rena sängkläder i våra sängar.

Önskar er alla en underbar ny vecka!
Kram Ann

5 svar på ”Nostalgisk eftermiddag”

 1. Hej!!
  Tror inte jag har växt så mkt… mer än på bredden… 🙂 Men jag har nog blivit en rätt vettig människa… Many thanx to you och D…

  Kollade på en massa gamla foton idag. Oj vad roligt vi hade!!

  Får träffas nån dag och friska upp minnet! Gör du tårta med dumlefluff? :)Kommer oxå ihåg att du var en hejare på nån renskavsgryta. Fantastiskt gott!!

  Stor kram
  Lilla Anna

 2. Sv; Nej vad kul!! Ja jag tror jag vet vem du menar. Hon arbetade på ett företag som heter Ikett. Hur mår Ann? Haft en fin helg?

 3. Det är kul när man har kvar en sådan vänskap och att man fortfarande har roligt då man ses. Det är guld värt faktiskt. Ser fram emot tårtbilderna.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.