Teaterafton med dramatiskt avslut

Fast egentligen har inte själva teatern något med avslutet av dagen att göra men håll med om att rubriken blev bra!

Idag bjöd Jonathans förskoleklass in till dockteaterföreställning på skolan. De hade skrivit hela pjäsen själva och de var kanonduktiga! Det märktes att de hade övat mycket för replikerna kom som ett rinnande vatten. Jonathan spelade nyckelpigan i föreställningen som hette ”Livet på bondgården”.

Efter samarbetsövning och tipspromenad hann jag med en snabb fika innan jag var tvungen att sätta mig i bilen och susa iväg till Landvetter för att hämta mor och faster som varit på Kanarieöarna i två veckor. Det var två pepparkakor som till slut kom ut från tullen och när vi steg utanför terminalen fick de verkligen känna på att de var hemma i kalla Sverige igen.

Vi styrde kosan mot Svenljunga och när vi nästan var hemma vid deras hus (nu kommer det dramatiska) blev vi stoppade av en äldre man på cykel. Först trodde vi att han bara hälsade men han ville prata med oss. Han berättade då att han hade sett och hört en kille som låg i skogen och skrek. Han hade gått fram till killen som knappt var kontaktbar och bestämt sig för att leta efter någon som kunde hjälpa till. Vi klev iaf ur bilen och följde med mannen ut i den lilla skogsdungen men inte hittade vi nån kille där. Mannen var säker på var han hade sett honom men det fanns inget spår av honom. Han tackade oss iaf för hjälpen och vi fortsatte vår resa.

När vi hade lämnat av faster och jag hade hjälpt mamma in med den tunga väskan åkte jag hemåt. Jag körde samma väg som vi kom och jag spanade lite in bland träden och helt plötsligt såg jag nån ligga på marken en bit in under träden. Det var dock inte på samma ställe som den äldre mannen hade visat. Jag fortsatte att krypköra framåt och kände hur min puls steg. Vad sjutton skulle jag göra? Att kliva ur bilen och gå dit var inte att tänka på så jag ringde polisen för att kolla om de hade nån bil i Svenljunga på kvällen.

Jag fick vänta i kö en stund och vände då bilen och körde tillbaka. Då låg han inte kvar där jag hade sett honom! Skitskumt. Fick till slut prata med nån på polisen som kopplade mig vidare till sambandscentralen. Fick beskriva var jag hade sett killen och det jag hade sett av honom. Den äldre mannen hade även berättat att killen var runt 20 år. När samtalet var slut körde jag hemåt igen och på vägen hem blev jag uppringd av polis som var på väg till platsen och som ville ha lite mer beskrivning av var jag hade sett honom. Jag beskrev så gott jag kunde och en halvtimma senare ringde samme polis som då var i närheten av platsen. Det var lite lättare att förklara när han väl var på plats. De hade dock inte sett till någon när de hade vandrat omkring och jag vet inte om de hittade någon tillslut.

Det ligger en skola med inackordering en liten bit ifrån och det kan ju hända att det var någon därifrån som blivit lite överförfriskad eller någon som tagit något annat än alkohol och därför uppträdde som han gjorde. Det tog en bra stund innan min puls gick ner iaf.

I morgon är det dags för matlagning med tjejerna på jobbet igen, temat för denna gång är ROSA. Återkommer såklart med bilder och recept!

Gonatt!
Ann

3 svar på ”Teaterafton med dramatiskt avslut”

  1. Hej Ann
    Vilken fantastiskt fin blogg du har.
    Blogg förresten, det är ju mer som en hel värld av mat och annat. Jättefin!
    Må gott
    /Kenneth

  2. Ville bara tala om att mannen du såg inte var en överförfriskad yngling från närliggande internat.Därimot var det ynglingar därifrån som var snälla och hjälpte polisen med att försöka finna honom!!!!!!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.