Vad har hänt sen sist?

Har inte hunnit blogga nåt de senaste dagarna för de har varit alldeles fullspäckade!

I fredags gjorde jag klart två studenttårtor, de påbörjades redan i torsdags men sista garneringen blev klar på fredagseftermiddagen.

Det blev olika fyllningar i de två tårtorna. Hallonmousse och Dumlefluff i den ena och päronmousse och After Eightfluff i den andra.

Det vita, rosorna och bladen är gjorda marshmallowsfondant, det svarta är köpt sockerpasta. Försökte mig på att färga marshmallowsfondanten svart men det gick bara inte. Texten är skriven med ätbart guldpulver som är utrört i lite alkohol.

Rosorna var verkligen jätteroliga att göra och jag blev jättenöjd med både dem och tårtorna. Hoppas att Adam med familj blev lika nöjda!

I går var jag på amerikansk pajfrossa I Mölnlycke! Ett event arrangerat av Spot and Tell i samarbete med Råda Säteri och de två bloggarna Jennie och Tora.


Härligt pampiga Råda Säteri i Mölnlycke.

8 frestande pajer stod uppdukade i en underbar kaffestuga. Färska doftande blommor, kaffe, saft, rödrutiga dukar och 50- och 60-talsmusik som strömmade ur högtalarna. Solen sken från en klarblå himmel, sällskapet var trevligt och det kunde inte bli mycket bättre.

All pajerna var väldigt goda och väldigt olika. Följande sorter stod uppdukade: Pecan pie, Oooey Gooey pie, Lemon meringue pie, Key lime pie, American apple pie, Strawberry rhubarb pie, Blueberry peach cobbler och Banana strawberry cream pie. Mina favoriter blev Pecan pie, Key lime pie och Banana strawberry pie.

Här kommer en liten bildkavalkad på bjudningens godsaker.

Efter att ha fyllt magen med en massa paj smög vi oss in i det stora fina huset och kikade runt och fotade lite. En rundtur i trädgården och nere vid sjön hanns också med. Har verkligen fått testa min nya kamera i helgen.

Så har vi då kommit till söndagens, dvs. dagens begivenheter. Båtrace stod på schemat. Tävlingsplatsen var Lillån i Hillared och eftersom att det är en väldigt liten å så var det små båtar det handlade om. Byalaget har sedan några år tillbaka arrangerat båtrace för unga och gamla, fast mest för de unga, på nationaldagen. 45 båtar deltog i år och jag fotade dem allihop. Efter genomfört race som inte alls blev så spännande då en av båtarna drog ifrån ganska tidigt och segrade med stor marginal, dukade man upp sin medhavda fikakorg eller köpte fika av klass 5 som bullat upp med kaffe, saft och en massa hembakt. Ett underbart väder bidrog till att stämningen var på topp.

Vinnaren med sin båt:

Alla båtar släpps iväg på sin tur längs den slingriga Lillån:

Efter båtracet åkte vi hem igen. Jag klippte min mamma som också var med vid båtracet och därefter planterade jag om mina tomat- och paprikaplantor och sådde lite fröer. Har tillbringat ett antal timmar ute i gassande sol utan solskydd så min kropp är lite solbränd, på vissa ställen iaf.

Det har varit en jätteskön helg med underbart sommarväder och nu är det bara tre veckor kvar till semester!

Kram Ann

3 svar på ”Vad har hänt sen sist?”

 1. Är själv med på Spot and Tell men bor tyvärr på fel plats i landet så kunde inte vara med på pajfrossan. Verkar av alla bloginlägg att ni hade det vääääldigt trevligt och jag hoppas jag kan vara med på arrangemang framöver…

  Morgan

 2. Vad trevligt ni alltid verkar ha det. Men du, dina tårtor är så proffsiga, jättefina!
  Synd att du inte bor närmare…

 3. Hej Ann!! 🙂 Först och främst vill jag tacka för en fantastiskt trevlig helg! Himla roligt att ha Dig där!

  Och tusen, tusen tack för de fantastiska äggen och den fantastiska boken! Jag har lustläst boken och ätit ägg till frukost tre dagar i rad nu! HELT underbara! Och som du sa, vilken GUL gula!! Det är precis så här ägg skall vara, lycka! 🙂

  Önskar dig och din familj världens bästa vecka och sommar!

  Kram på dig! // Jennie

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.