Ibland är det inte kul att ha höns =(

Iaf inte när man har frigående höns och det finns en massa frigående rävar i närheten. Förra fredagen blev vi av med en tupp, vår allra största och finaste samt en höna. Det var en av våra ”gamla hönor” hon var väl iofs bara två år men kom från vår första kull som vi födde upp själva. Kvar i ”gamla hönshuset” var då sex stycken hönor, duktiga äggläggare allihop. En av våra ungtuppar från den unga kolonin fick flytta in till de sex ”gamla” hönorna och allt var frid och fröjd. Tills igår. Då var den listige Mickel och hans kumpaner i farten igen. Denna gång försvann tuppen och tre hönor! Nu är det bara tre ”gamla” bra äggläggare kvar. De unga hönorna har inte riktigt kommit igång ännu, de är ungefär ett år och några av dem kom igång med äggläggningen för ett tag sedan men sedan stannade det av.

Vi vill ju verkligen ha hönorna gående fria men när det försvinner så många under så kort tid låter man de hellre vara inne. De har ju möjlighet att gå ut i sina inhängnader men där finns ju inte en massa gräs och löv att gå omkring och sprätta i.

Tror att det blir som så nu att vi sätter ihop våra två kolonier, det är ju inte så många kvar längre… =(

Ann

3 svar på ”Ibland är det inte kul att ha höns =(”

 1. Vad tråkigt att rävarna tar SÅ många hönor, klart ni vill ha dem fria, men vad ska ni göra?

  Usch, naturen är brutal ibland.

 2. NÄE!!! Fy för Mickel!! Vad tror han? Att din hönsgård är hans personliga smörgåsbord eller? Kan ni inte bussa Molle på honom?
  kram
  Anna

 3. Usch vad tråkigt!!!
  Var det mitt på dagen han var framme?
  Våra hönor går ute på dagen och sedan så låser vi in dom på natten.

  För ett par år sedan så hade vi en nyinflyttad granne några hus bort och deras hund hoppade över staketet och ”klippte” 7-8 hönor + en tupp. Såg ut som rena massakern. Det tog ett bra tag att bygga upp en bra samling igen…. 🙁

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.