Semester!!

Min semester har börjat och det har även blivit lite semester från bloggen. På midsommarafton var sambons päron och min bror här och vi åt färskpotatis, löksill, matjessill och Sill a’la Russe. För första gången på flera år kunde vi sitta ute och äta, hur underbart som helst! En stund efter maten blev det färska jordgubbar med vispgrädde och socker, det klart godaste sättet att äta jordgubbar enligt mig. Lite senare på kvällen blev det grillat; vildsvinsrevben och ört- och vitlöksmarinerad fläskfilé med hemgjord potatissallad gjord på färskpotatis. En riktig matdag med andra ord.

I går var sambons jaktkompis med familj här och det blev en väldigt trevlig kväll med grillat igen. Denna gång blev det helgrillad entrecôte och vildsvinsrevben och till det den underbart goda Provencalska potatisgratängen gjord på färskpotatis. Efter maten blev det kaffe och smaskig Vit kladdchokladtårta serverad med färska jordgubbar och vispad grädde. Det var en mätt och nöjd familj som åkte hemåt i den ljumma sommarnatten.

Idag har vi bara tagit det lugnt fast fått en hel del gjort iaf. Tvättat en massa maskiner tvätt som fått torka i det underbara sommarvädret så nu har jag ännu mer tvätt som ska vikas och sorteras. Dessutom har jag gjort klart Byabladet som vårt Byalag ger ut och skickat det på tryck. Kände av lite skav i halsen i går kväll när jag la mig och idag gör det lite ont i halsen och jag är väldigt snuvig. Som vanligt när jag går på semester så är det precis som om min kropp tillåter sig att bli sjuk. Känns inte som om det är någon allvarlig förkylning som är på gång iaf så det ska nog inte störa mina planer.

Planerna för veckan som kommer är att jag i morgon ska åka med Molle till vaterinären för den årliga vaccinationen, han ska ju på utställning nästa lördag. Dessutom ska jag skicka iväg min pistol som jag har sålt till en tjej i Skellefteå, hämta det färdigtrycka Byabladet hos tryckarn, köpa höns- och kattmat, handla lite vanlig mat, klippa och slinga håret och hämta dottern hos sin farmor. I vilken ordning allt ska göras vet jag inte ännu, men det löser sig säkert. Har veterinärtiden och frisörtiden som två riktmärken.

På tisdag packar jag bilen full med ungar så drar vi ner till Olofsbo i Falkenberg för några dagas semester i svågern villavagn. Ska bli riktigt skönt! Kommer dock att sakna min käre sambo som ska vara kvar här hemma för att jobba ett tag till samt ta hand om alla djur. Väderprognosen ser ut att vara på vår sida så vi räknar med många dopp i havet och mycket sol på våra bleka kroppar. Några lästa sidor i några böcker och stickade varv på koftan lär det nog bli också samt ett och annat kort med nya kameran. Äntligen kanske jag hinner sätta mig in i lite funktioner.

Önskar er alla ny skön vecka oavsett om ni jobbar eller inte!
Kram Ann

Ett svar på ”Semester!!”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.