Nationell utställning

I morse packade vi bilen full med mig, sambo, liten son och hund. Därefter begav vi oss till Borås för den stora Nationella utställningen på Ryda. 1000 hundar var anmälda men i vår ring var det ett flertal som inte dök upp och så var det nog i de flesta ringarna. Många hundar var det iaf, hann dock inte se så många för vi höll oss mest vid vår ring och när vi var klara var det alldeles för varmt för att gå runt och kolla. Dessutom satt de flesta hundar i burar i tält så man såg inte så mycket.

Molle var alltså på sin första officiella utställning och jag tycker att det gick bra. Han fick en bra bedömning och blev placerad som nummer ett men han skulle inte komma upp för någon mer bedömning.

Här kommer domaren Kirsi Nieminens uttalande om honom:

Typ, storlek och helhetsintryck: Mycket god

Detaljbeskrivning: Vackert huvud och uttryck. Bra hals. Djup bröstkorg. Mycket bra förbröst. Något lång i länden. Bra svansansättning. Välvinklat bakställ. Parallella rörelser. Bra temperament.

På det hela en bra bedömning. Det var ytterligare en beagle som tävlade, skulle varit en till men han dök inte upp. Den andra beaglen blev Bäst i ras men jag är inte ledsen för det, tycker att Molle är den finaste hunden iaf!

Vår uppfödare dök upp också, jättekul! Tyvärr hade han varit lite för tids- och avståndsoptimistisk så han kom inte förrän bedömningen var avslutad. Vi hann prata lite iaf och han fick möjlighet att träffa Molle.

Annars var det en trevlig förmiddag och med tanke på vädret är jag nästan glad att vi inte gick vidare, hade varit outhärdligt att behöva stanna i hettan till klockan tre när det var dags för finalen. Hade det nu blivit så så hade man säkert stått ut iaf.

I augusti är det utställning i Vårgårda, misstänker att jag kommer att anmäla honom dit också.

Ann

5 svar på ”Nationell utställning”

 1. Hahahah ja, jag såg att det såg ut så efter jag publicerat bilden. Men nej, den fick bara pryda bakgrunden.

  Ja, man kan göra fantastiskt mycket gott med just yoghurt och det fixade till sig till slut.

  Men vilken söt hund ni har,vad roligt att ställa ut och träffa uppfödaren och dylikt igen. Kul.

 2. Dom har en hund till hund. 😉

  Det börjar faktiskt att bli mycket bättre nu. Fast det brukar det bli på kvällarna och sen på morgonen mår man skit igen. Får hoppas att det inte blir så.

  Söt hund!

 3. Härligt att det gick fint för er! Den utställningen är trevlig, var där för ett antal år sen men tittade bara….
  Hoppas helgen varit bra!

 4. Hihi! Så söt! Det fanns en tid i mitt liv då jag for runt som en totting över hela sverige och ställde på SKK´s alla utställningar! Då hade jag dobermann & basset griffon. De va kul, riktigt kul när det går bra också! Att ni inte kammade hem BIR är som sagt inget att deppa över, det är samma hund man åker hem med som man kom dit med! 😉 I Vårgårda var jag mycket förr, det är ett mysigt ställe! Lycka till därborta! Nu blev jag lite småsugen på att ställa igen, men eftersom vår Dalton inte är godkänd enl. FCI rasstandard då han är import fr. sydafrika så gäller andra regler för honom. Där finns inga SÄRskilda bedömningar som vi har i sverige, alltså utställning, brukstävlingar, mentaltester, lydnadsprov, jaktprov mm.. Där följer man en norm som ser till hundens helhet, alltifrån mentalitet, exteriör, och förhållande till människor & andra djur. Den bedömningen skall göras innan hunden fyller 24 mån om jag inte minns fel. Därefter sätts en procentsumma på hunden ex. 81% av 100%. De hundar som inte uppnår 85% får EJ användas i avel, hur fina dom än är, eller hur bra på att spåra dom än är! Det är alltså helheten som räknas i stort. Ganska förnuftigt tycker jag ändå!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.