Sommarfest på Hasselbacken

Sedan sist så har vi varit på Leos Lekland i Borås, det blev på torsdagen i stället för tisdagen som var tänkt från början. Stället var helt kanon för två killar i 7-årsåldern, de var knappt stilla en sekund, inte ens när vi satt och fikade efter att de hade lekt i en timma. Efter fikastoppet lekte de i ytterligare en timma och sedan var de helt henomsvettiga och slutkörda fast om de hade fått bestämma så hade de gärna varit kvar i några timmar till. Vi mammor tyckte dock att det räckte.

I går kväll var det så dags för Sommarfest på Hasselbacken, dvs hemma hos oss. Vi hade bjudit in ett fyrtiotal kompisar, grannar och syskon men vi blev ”bara” 17 stycken till slut. Tur var väl det kan man säga för det vete sjutton hur vi skulle fått plats om alla hade tackat ja.. =)

Långbordet var dukat med vit duk, värmeljus och färska blommor och maten var förberedd när de första gästerna droppade in vid sextiden. Som alkoholfri välkomstdrink serverades Sprite med frysta vattenmelonbitar och frysta hallon och för de som ville ha en starkare variant serverades Mobysörja, en ny, men god, bekantskap för de allra flesta. Det blev en skön blandning av folk där vissa hade träffats tidigare, vissa inte alls och vissa hade gemensamma bekanta. När alla väl var på plats blev det lite lekar och tävlingar där mitt lag vann! Vid åttatiden sattes maten fram och vi bjöd på följande buffé:

 • Pastasallad, en barnvänlig med majs och körsbärstomat och en med lite vuxnare smaker såsom vinägrette, parmesan, ruccola, rödlök, majs, röd paprika och körsbärstomat
 • Medelhavscouscous
 • Ört- och vitlöksmarinerad grillad fläskfilé
 • Sweet chilimarinerad grillad kycklingfilé
 • Caprese (mozzarella, tomat och basilika)
 • Blandad grönsallad
 • Krämig vitlökssås
 • Fetaostcreme (fetaost nedsmulad i crème fraiche)
 • Nybakade baguetter med Bregott havssalt
 • Vattenmelon och honungsmelon
 • Korv med bröd till barnen

Alla åt med god aptit och var väldigt nöjda och belåtna. Lite senare på kvällen serverades kaffe och te samt smulpaj med rabarber och hallon och underbar hemgjord vaniljssås. Det blev en riktigt härlig och rolig kväll och vi klarade oss från regnet förutom några enstaka droppar som föll på oss precis när vi skulle äta. Knotten och myggen var däremot till större besvär men de hölls ganska bra i schack med hjälp av myggljus och myggspiraler. Skulle kunna tänka mig att ha en sån här sommarfest varje år, det är så kul att samla ihop en bunt med människor som inte känner varandra. Att det var mitt i semestertider gjorde nog att flera stycken var tvungna att tacka nej.

Idag sov vi länge och nu i eftermiddags var min mamma här en sväng och åt middag, det blev lite salladsrester från igår samt parmalindade timjanbiffar, recept kommer inom kort. Gick även igenom djurhållningen här hemma med mamma då hon ska vara djur- och husvakt nästa vecka när vi åker till Danmark och Legoland. Det var lite läskigt ca en kvart efter att hon hade åkt härifrån. Jag hörde en massa ambulanser och andra räddningsbilar i rondellen en bit härifrån och gick då in på WighsNews för att se vad som hade hänt. Fick då läsa att en olycka hade hänt på just den vägen som min mamma körde på. Med tanke på hur lång tid det tar att köra dit så borde hon vara i närheten av olyckan eller ännu värre, risken fanns att hon kunde vara inblandad. Strax därefter ringde telefonen här hemma och det var min mamma som ringde från mobilen. Hon hade precis kommit fram till olyckan så det var ingen fara med henne med det var fullt med polisbilar och ambulanser dock hade inte de ambulanserna som jag hört hunnit fram ännu. Jag kunde iaf dra ett lättnadens suck att hon var oskadd. Kan säga att jag var ganska orolig de få minutrarna som hann gå innan hon ringde.

Här hemma är det nu semester i hela huset, sambon jobbade sin sista dag i torsdags kväll så nu känns det verkligen som semester. I morgon har vi planer på att åka till Gränna och Visingsö över dagen, vädret ser ut att bli fint iaf.

Ha det gott!
Kram Ann