Dagsutflykt till Gränna och Visingsö

I går var vi på en liten utflykt till Gränna och Visingsö. Jag, sambo, Sofia och Jonathan gav oss iväg vid elvatiden på förmiddagen och började med att parkera bilen i Gränna för en liten polkagrisrunda. Vi tittade in hos några olika polkagristillverkare och till Sofias stora förtjusning var alla polkagristillverkare killar i 18-årsåldern… =) Undrar just om hon tittade mest på polkagrisarna eller på annat.

Det fanns polkagrisar i alla möjliga olika smaker och jag kommer absolut att förverkliga min polkagrisdröm framöver och göra egna polkagrisar. Har ju numera ett ganska stort förråd av olika essenser och färger så det är bara en marmorskiva och en massa tålamod och socker som saknas.

Efter en liten rundtur i Gränna drog vi oss ner till hamnen. Där fick vi reda på att all persontrafik denna dag var gratis på grund av (eller tack vare!) Ebba Brahes lilla krock dagen innan. Tack för det Ebba!

Vi stod en stund och väntade på en färja och när den kom så visade det sig att den bara tog emot bilar, cyklar och barnvagnar så vi fotgängare fick snällt vänta på nästa färja, passagerarfärjan M:me Tingley.

En söt liten kille kisandes mot solen.

Väl framme på Visingsö hörde vi en bekant röst som hojtade på oss. Sambons jaktkompis med familj hade varit på ön sedan dagen innan men pga färjekollisionen hade deras bokade hemresebiljett blivit obrukbar och nu stod de i kö för att få plats på första bästa färja. Vi fikade och pratade en stund innan vi sa hej då och letade oss fram till Remmalagen. En tur med häst och vagn hör ju till när man är på Visingsö.

I väntan på att hästarna skulle gå iväg passade vi på att testa kameran lite.

Vår tur startade efter en stunds väntan och gick förbi Kungsladugårdarna mot Brahekyrkan genom de stora ekskogarna men det första vi passerade var Visingsborgs slottsruin.

Efter en timmas rundtur var vi tillbaka vid hamnen och var vid det laget var vi ganska hungriga. En mjukglass i Gränna och en kaffe innan Remmalaget var inte tillräckligt för våra magar. Men vilken restaurang skulle man välja? Jag frågade Remmalagskusken och hon rekommenderade Restaurang Solbacken, en liten mysig restaurang bara några hundra meter från hamnen.

Jonathan beställde pizza och vi andra fläskfilé med smörstekta champinjoner och bearnaisesås. Maten var jättegod fast stolarna var inte lika goda att sitta på. Det var trädgårdsstolar med helt fel lutning på ryggstöden. Den goda maten kompenserade dock sittandet. Förutom att maten var god så var det även väldigt vettiga priser dessutom satsar restaurangen på KRAV-märkta och närproducerade produkter!

Mätta och nöjda begav vi oss sedan till hamnen för att vänta in nästa färja mot fastlandet. Det blev ytterligare en tur med M:me Tingley och i Gränna mötte vi massor av folk som skulle på allsång i hamnen men vi kände att vår dag redan var fulländad så vi satte oss i bilen och åkte hemåt.

Ann

2 svar på ”Dagsutflykt till Gränna och Visingsö”

  1. Jag har varit i Gränna idag..stannade på hemväg från Skåne/Danmark, men jag köpte inte en enda polkagris, däremot en himla massa Grännaknäcke! Det måste du prova nästa gång..finns inget godare! 🙂

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.