Parmalindade timjanbiffar

[donotprint]I lördags var min mamma här och då bjöd jag på parmalindade timjanbiffar med left-overs från fredagens sommarfest. Left-oversen bestod av medlehavscouscous och pastasallad med vinägrette, parmesan, ruccola, majs, rödlök, röd paprika och körsbärstomater.

[/donotprint]

[print_link]

Parmalindade timjanbiffar

4 port

1 dl vitt söndersmulat bröd
1 dl mjölk
1 ägg
1 liten gul lök
1 tsk hackad färsk timjan
1 tsk persillado
½ tsk salt
svartpeppar
500 gr blandfärs
4 skivor parmaskinka, delade på längden till 8 smala skivor
smör till stekningen

Blanda brödet med mjölken och ägget och låt det svälla en stund. Finhacka löken och blanda lök, timjan, salt och peppar med brödblandningen. Tillsätt färsen och blanda ihop till en jämn smet. Forma åtta biffar av smeten och linda skivor av parmaskinka runt biffarna. Smält smöret i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme i ca 10 minuter. Vänd dem flera gånger under stekningen. Servera med pastasallad eller medelhavscouscous och en krämig vitlökssås.

Ann