Livskvalitet

I söndags gick det verkligen upp för mig vad livskvalitet är. Jag behövde inte gå mer än max 20 meter från vår ytterdörr för att hitta alla dessa godsakerna.

Av kantarellerna blev det en underbar sås, potatisen skrapades och kokades, morötterna likaså och till detta serverades pannbiff samt inlagd gurka och vinbärsgelé.

Det är en underbar känsla att ha kantareller på tomten och egenodlad potatis och morötter. Skulle gärna odla fler grönsaker men känner att jag inte har tid och ork för mer. Har en massa fina tomatplantor här hemma också men det vete sjutton om det blir några tomater på dem. De har inte blommat ännu, satte fröna ganska sent och flyttade ut dem sent. Ville inte göra om samma misstag som jag gjorde förra året då alla plantor strök med den andra av två kyliga nätter i juni.

Ann

3 svar på ”Livskvalitet”

 1. Det är så härligt att tillaga något man odlat själv. Jag bor i lägenhet men har en sommarstuga där jag odlar sånt som inte kräver daglig skötsel. I år fick jag tipset av en vän att så zucchini direkt i pallkrage eller kruka och det jorde jag. 1 frö hamnade i kruka och sex frön i en pallkrage det har krävt minimal skötsel. Och igår kom jag ut i stugan efter att ha varit borta 14 dagar och döm om min förvåning, jag har zucchini så att jag kan sälja!

  Gill

 2. Åh ja, Mitt livs novell har vi ju också. Undra om det finns några här hemma, får ta och leta lite.

  Kantareller är underbart gott, är så bortskämd med en far som kan nosa upp en kantarell på kilometers avstånd och har riktiga guldställen.

 3. Åååh..ja, livskvalitet!!
  Jag måste ut och gräva upp mina potatisar har inte sett om det blivit några ännu men dom har blommat så fint:)
  Kantareller på tomten=Lyx:)
  Kramar Eva

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.