Hon gjorde min dag!

Har haft fullt upp de senaste dagarna med byalagsmöte inför Hillaredstrampet samt tillverkning av tårtor (kommer i ett separat inlägg). Det är jobbigt när allt hopar sig under samma vecka, allra helst när det är första veckan på bockjakten. Sambon har varit ute varje dag men det har inte blivit någon mer än den som han sköt första morgonen.

Idag har det varit en seg dag, var uppe länge för att hinna få klart tårtorna. Efter jobbet hämtade jag Sofia hos hennes farmor och farfar sedan åkte vi hem, var hemma en stund för att därefter dra vidare till Svenljunga för lite handling. Bland annat köpte jag en kalender, känner att jag måste ha det nu för att hålla ordning på allt. Har klarat mig utan kalender i ganska många år men nu när det börjar bli lite mer aktiviteter med byalaget och grejer med skolan så är det skönt att ha nånstans att skriva upp det. Efter bokhandeln gick jag till systembolaget. Jag lämnade väskan (och Sofia) i bilen för jag hade kontanter i fickan och på vägen dit tänkte jag att nu skulle det inte förvåna mig om jag får visa legitimation och får gå tillbaka och hämta väskan. Väl inne på bolaget stod jag i kö en stund innan det var min tur. Expediten tittade noga på mig en gång, sedan en gång till. Vi hälsade och jag sa vad jag skulle ha. Då tittade hon på mig igen väldigt ingående och jag började fundera på om hade tics eller nåt. Hon gick iaf iväg för att hämta det jag skulle ha och när hon kom tillbaka tittade hon ännu noggrannare på mig. Till slut sa hon: Jag måste bara fråga, hur gammal är du egentligen. 43 svarade jag fnissande (fast egentligen är jag ju ”bara” 42) och då log hon mot mig och expediten i grannkassan skrattade till lite. Jag betalade och gick ut därifrån med ett leende på läpparna. Jag undrar just om de hade slagit vad om min ålder medan de var bakom hyllorna och hämtade beställningar.

Lite vanlig shopping på ICA blev det också och sedan åkte vi hem. Sambon åkte och jagade och efter en stund dök min mamma och faster upp och fick lite kaffe och när de hade åkt fixade jag toast till mig och barnen, det enda i matväg jag orkade med idag kände jag. Just nu står en bytta med nygjord glass och fryser till. Fick ett ryck och drog fram min glassmaskin. Ska försöka bli lite bättre på att använda den, det är ju så vansinnigt gott!

I helgen har vi ingenting inplanerat, om vädret är bra i morgon tänkte jag och Sofia ge oss ut på en långpromenad med Molle. Sambon ska nog jaga så då får vi ta med oss Jonathan också.

Ann