Grillfest!

Har precis kommit hem efter en underbart trevlig grillkväll hos en jobbarkompis. Vi tjejer träffades och tackade av en kollega som tyvärr ska sluta. Det blev typ knytkalas där vi i förväg hade bestämt vad var och en skulle ha med sig. Jag hade med mig provencalsk potatisgratäng och sås med tomat och basilika. Vår värdinnas man agerade grillmästare och fick stå ute i regnet och grilla spett med fläskfilé och kycklingfilé samt korv och halloumi. När alla hade dukat upp sina rätter var bordet fyllt med pastasallad, blandad sallad, potatisgratäng, hembakt bröd och ost, grillade spett, korv, halloumi, tzatsiki, två såser, ugnsrostade rotfrukter samt varm tomatsalsa med ost. Allt var supergott och det blev ganska tyst runt bordet när alla började äta. Ett och annat mmm och gott hördes mellan tuggorna. Annars var det mycket prat, skratt och värme. Efterrätten bestod av gino fast med ett lite kripsigare täcke (måste fråga lagerskan vad det var hon hade i) med glass och kaffe till det. Ett och annat glas vin slank också ner.

Det är trevligt att träffas utanför jobbet och det är ju samma tjejer som brukar vara med när vi har Matlagning på hög nivå på jobbet så vi har sedan innan en härlig relation till varandra. Tror att det är viktigt att man gör saker utanför jobbet för att lära känna varandra på flera olika plan.

Kram Ann