Helgen som gick… alldeles för fort

Då ska jag försöka summera helgen. Fast allt började egentligen redan på torsdagen då vi i festkommittén för Hillaredstrampets fest träffades i bygdegården för att börja duka inför lördagens party. Jag behövde bara stanna en stund iofs för jag hade annat att pyssla med hemma, nämligen marinering av 18 kilo kycklingfilé. 18 kilo är ganska mycket men det kändes ännu mer när det sedan skulle ugnsstekas på fredagen. Dessutom hade jag en tårta för leverans på lördagen så jag var tvungen att fixa lite med den också. Det blev en lång fredagskväll.

Försökte komma upp så tidigt som möjligt på lördagen för att hinna med lite mer tårta innan det var dags att träffas i bygdegården klockan elva. Vid kvart i elva åkte jag hemifrån och passade på att åka runt lite på rundan och fota tävlingsdeltagare. Halv tolv var klockan när jag kom till bygdegården och halv tre åkte vi därifrån. Då hade vi hunnit fixa mat till 85 personer, skurit kycklingfilé och lagt upp på serveringsfat, gjort potatissallad och lagt upp i skålar, blandat sallad och bakat 30 stycken bake off-baguetter. Dessutom hade vi fixat lite till i lokalen och förberett så mycket vi bara kunde.

Så här fint var det innan alla gäster kom:

På vägen hem tog jag lite fler kort på tävlingarna och sedan var det bara att kasta sig hem för att fixa klart tårtan. När tårtan väl var hämtad var det dags att fixa i ordning mig. Det tog väl inte lika lång tid som att göra en tårta men jag tycker nog att det är enklare att göra tårta iaf. Hade som tur var finfin hjälp av duktiga dottern som tuperade och sprejade för glatta livet. Temat för festen var alltså HÅR och hur hade det sett ut om en av festarrangörerna hade kommit och sett helt vanlig ut i skallen?!

Sofia skulle sitta barnvakt till Jonathan samt grannen/kompisen/festkommittékollegan Gits son Birk så vi gick dit en stund innan jag och Git gick iväg till bygdegården. En kvarts promenad i småregn gjorde inte gott för frisyren så jag hade ett något plattare hår när vi kom fram, lika risigt dock.

Bandet Recover som skulle spela på kvällen kom samtidigt som oss och Peter och Janne riggade och testade sina grejer på scenen.

Kaffe bryggdes och kakor lades upp och strax innan utsatt tid började de första gästerna dyka upp. Vi fick stoppa dem lite snabbt för att dela ut bordsplaceringslappar, nåt som var helt nytt för i år och som möttes av lite mutter här och var men i sista änden var alla väldigt nöjda med bordsplaceringarna.

Maten åkte fram och när alla hade satt sig så hälsade jag välkomna och sedan blev det mat och prat och lite allsång. Kaffe och kakor stod framme på borden så alla fikade när de själva ville. Efter en timma ungefär tyckte flera stycken att det började bli tråkigt att bara sitta så jag beordrade upp bandet på scenen. Innan vi hade hunnit flytta undan borden som stod framför scenen hade redan flera danspar börjat dansa på de få kvadratmetrarna fri golvyta. Borden åkte snabbt bort och sedan dansades det under resten av kvällen. Hillaredsborna är väldigt förtjusta i dans!

Stämningen var hög hela kvällen och förutom omröstning om bästa tolkning av kvällens tema hade vi lagt ut lite klurigheter som borden fick tävla i. Det var många pannor som lades i djupa veck och många blickar som kastades på varandras papper. Som priser i såväl omröstning som klurighetstävlingen var det olika hårprodukter såklart. Mycket uppskattat!

Kvällen övergick till natt och när bandet hade slutat och de flesta gått hem röjde vi av det värsta men klockan hann ändå bli runt 4 innan vi kom hem. Under kvällen kom dessutom min älskling hem efter att ha åkt en massa mil från Jämtland. Härligt att ha honom hemma igen!

På söndagsmorgonen var jag inte stor. Gick upp vid tio för att hinna göra Konsumbladet som skulle till tryck före tolv. Sedan la jag mig i soffan och vilade en stund tills det var dags för styckning av älg. Sambon hade en halv älgkalv med sig hem från Jämtland och den behövde delas, paketeras och frysas. När framparten var klar vilade jag en stund till och sedan var det dags för ett tvåtimmarpass i bygdegården med städning och röjning. Sedan hem igen för styckning av bakparten. Då var jag ännu tröttare än jag varit tidigare. Det blev iaf en massa fina bitar och en massa färs så det kommer att bli Wallenbergare på älgkalvfärs i morgon. Gott!

Dagen idag har gått bra trots att jag inte sovit så många timmar i natt. Har inte gjort så mycket sedan jag kom hem från jobbet men jag tänker faktiskt gå och lägga mig snart och kanske få några fler timmars sömn än vad det har blivit de senaste dagarna.

Kram Ann

4 svar på ”Helgen som gick… alldeles för fort”

  1. Så många som 85 pers har jag aldrig fixat mat till. Inte tilllagat 18 kg kyckling heller! Vilken helg. Förstår om du var trött.

  2. God morgon Ann,

    Att du orkar men frillan är läcker. Varför har du inte den på jobbet, det hade varit nåt.Kram vi ses snart Jutta

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.