Kretslopp, valet och tårtor såklart!

Har tagit en liten bloggpaus men nu är jag tillbaka igen! Vad har då hänt sedan sist? Jo, i lördags var jag med i Kretsloppet i Borås. Vi var anmälda via jobbet och jag och två jobbarkompis knatade runt de 10 kilometrarna. Man kunde välja att springa eller gå och vi gick.

Det var en ganska skön syn när man fick se målet, fast det var lite trist att de redan hade börjat plocka undan i målfållan.

Det var tre glada och nöjda tjejer som förevigades efter målgången. Vi trampade runt milen på 1 timma och 45 minuter och då inkluderar det en liten kissepaus.

På söndagen var det dags för mig att arbete som röstmottagare vid valet. Kvart i fem gick jag på mitt pass och från att röstlokalen öppnade klockan fem (vi hade stängt några timmar mitt på dagen) och 45 minuter framåt var det full fart. Det var kö såväl fram till röstbordet som till valbåsen. Vid kvart i sex kunde vi resa på oss och sträcka lite på benen och dricka lite kaffe sen var det full rulle igen. Det började tunnas ut vid sjutiden så då kunde vi börja bocka av de inkomna förtidsrösterna. Med lite spurt på avbockningen när klockan närmade sig åtta kunde vi konstatera att alla förtidsröster var avbockade och att inga väljare var på väl in i röstlokalen. Därför stängde vi och sedan började det stora räkningsarbetet. Först skulle alla förtidsröster öppnas och valkuverten skulle läggas i valurnan. Jag fick det ärofyllda uppdraget att räkna antalet röster i röstlängden.

När allt var istoppat och röstlängden räknad började vi så med riksdagsvalet. Först skulle alla kuvert räknas. Den summan skulle sedan stämmas av mot det antalet jag hade fått fram i röstlängden och om det inte stämde fick allt räknas om. Det fick det. När allt sedan stämde skulle alla kuvert öppnas och valsedlarna sorteras efter parti. När allt var sorterat var det dags för räkning av varje parti och då skulle såklart totalsumman stämma överens med de två tidigare räkningarna. Det gjorde det inte så vi fick räkna valsedlarna igen. Mycket pappersbläddrande blev det. Vi var klara med riksdagsvalet klockan nio och sedan var det samma procedur med valen till kommunfullmäktige och landstinget. När klockan var halv elva var vi klara med all räkning, rapportering, städning och iordningställande av lokalen. Jag tycker att det var kanonkul att jobba som röstmottagare och kommer att fortsätta om jag får fortsatt förtroende vilket jag tror att jag får.

Här sitter Ulf, Anita, Stig, Göran, Johan och Conny och sorterar valsedlar.

Lite tårtor har det ju blivit i helgen också. Förutom gristårtan har jag gjort två stycken Legotårtor. En på 15 bitar och en på 10 bitar.

Man kan undra varför chefen ser så sur ut….

Aha, där ser man, en av arbetarna har tagit en liten sovpaus…

Kram Ann

Ett svar på ”Kretslopp, valet och tårtor såklart!”

  1. Min pappa är alltid valordförare eller vad det heter här i Jönköping så jag vet vilket slit ni har!

    Kul med kretsloppet, har också sprungit eller ja, gått det några gånger 😉

    Och som vanligt: GRYMMA TÅRTOR. Hade vi bott närmre så hade jag hyrt in dig för att göra doptårtor till Nora. 😉

    Kram på dig

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.