En rejäl vitaminkick i höstmörkret!

För 3 veckor sedan var vi drygt 20 stycken från Mont Blanc där jag jobbar som sprang eller gick Kretsloppet i Borås. Jag gick men är ändå stolt över att jag tog mig runt, i ganska bra fart dessutom. Vi hade blivit lovade en överraskning efter loppet och idag var det dags. Vid vårt månadsmöte fick alla deltagare gå fram och ta emot en fruktkorg fylld med en massa goda frukter.

Direkt när jag såg korgen kom jag på vad jag skulle göra. Fruktsallad! Man behöver verkligen fylla på med vitaminer och pigga upp sig lite nu när det har blivit höst på riktigt.

Föratt göra fruktsalladen lite matigare valde jag ha keso och sötmandel till.

Beräkna ungefär två frukter per person. En liten burk keso och en liten näve sötmandel är lagom till fyra personer.

Skala frukterna och dela dem i mindre bitar. Dela passionsfrukten och gröp ur kärnorna. Blanda ihop all frukt och dela upp blandningen i skålar. Blanda eventuellt i lite vaniljsocker i keson, ungefär en halv tesked till en liten burk rllr så mycket som du vill ha och fördela keson i skålarna. Hacka mandeln och strössla den över keson och fruktsalladen.

Den här fruktsalladen passar lika bra till frukost och mellanmål som till efterrätt.

Ann

Ett svar på ”En rejäl vitaminkick i höstmörkret!”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.