Novemberstormen 1995

För 15 år sedan blev det en riktigt ordentlig snöstorm i västra Sverige. Snöovädret började på torsdagkvällen den 16 november och kulminerade på fredagsmorgonen. Jag kommer ihåg den morgonen. Blev uppringd från Konsum där jag då jobbade och de undrade om jag kunde börja lite tidigare för en tjej som annars hade ansvar för charken bodde längre bort och bussarna hade precis dragits in så hon skulle gå till jobbet och inte komma fram förrän mycket senare. Jag gick iväg direkt och satte den då 2-åriga Sofia i pulkan för att lämna henne hos dagmamman och sedan skulle jag gå vidare till jobbet. I vanliga fall tog den turen en kvart att gå, nu tog det en timma, så jag var ändå framme vid jobbet den tiden som jag brukade. Det blev en väldigt speciell dag i butiken, inga färskvaror levererades och folk hamstrade konserver och värmeljus.

I november året efter, 1996, var jag väldigt gravid och jag kommer ihåg att när vi var på föräldrautbildningen så diskuterade vi vad vi skulle göra om det blev ett likadant snökaos som det var 1995. Nu blev det inget snökaos. Däremot blev det lite annat kaos. Jag var beräknd till i början av december men redan den 22 november tyckte Oscar att det var dags att titta ut. Det var en fredag och jag grämde mig att jag skulle missa ”Sikta mot stjärnorna”. Hade Sofias födsel i minne och den tog hela dagen. Fast jag hann se ”Sikta mot stjärnorna” på kvällen och under dagen hann jag med en lungröntgen och ett artärprov för läkaren ville utesluta att mitt onda mellan skulderbladen var en propp i lungan. Det var bara en låsning i ryggraden som en kiropraktor fixade till några dagar senare. Det jag däremot inte hann med var ett klubbmästerskap som min kattklubb skulle ordna under söndagen. Men det löste sig iaf. En annons till Konsum skulle skrivas, på den tiden gjorde jag inte annonserna på datorn utan handskrev allt, men min chef tog med sig allt till BB så kunde jag sitta där och fixade annonsen.

Det är alltså 14 år sedan idag som Oscar föddes och i går firdes han med cupcakes med X-box on-knapp på. Vi var inte så många så jag valde att göra cupcakes i stället för tårta.

Denna bild är från i somras när han motvilligt lät sig vara med på bild.

Grattis på 14-årsdagen min älskade store pojk!

Ann

2 svar på ”Novemberstormen 1995”

  1. Grattis till sonen!!
    Man gömmer aldrig vad man gjorde när det gäller sånt som extremt väder..m.m!
    Intressant att höra din historia.

    Ha en bra kväll!/Åsa.

  2. Ja, jag har ju kikat in dina radiorecept mer än en gång 😉 Om 1,5 vecka ska vi laga julmat/godis i sändning från mitt kök, så kom jättegärna med tips! Du som har erfarenhet.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.