Pepparkaksmuffins

[donotprint]Mjuk pepparkaka är nog den godaste mjuka kakan jag vet. Dock kan jag tycka att det är lite jobbigt ett baka en hel mjuk pepparkaka och sedan ärdet bara hälften som  går åt. Resten måste skivas och frysas in och då är den inte alls lika god. Därför tycker jag att det är perfekt att göra mjuka kakor i portionsform. De håller iaf smak och form bättre än en uppskivad mjuk kaka.[/donotprint]

[print_link]

Pepparkaksmuffins

ca. 14 mellanstora eller 20 mindre

100 g rumsvarmt smör
2,5 dl. farinsocker (ca 185 gr)
2 ägg
1,5 dl filmjölk eller gräddfil
3 dl vetemjöl
1 msk malen kanel
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen ingefära
1 tsk bikarbonat

Vispa smör och socker poröst med en elvisp eller matberedare. Blanda i ett ägg i taget och rör ner filmjölk/gräddfil. Blanda i kryddor och bikarbonat i mjölet och blanda allt i ägg/sockersmeten.

 Fyll formarna till 2/3 och grädda i mitten av ugnen i 200º i 20 minuter för halvstora muffiins och 225º  i ca 15 minuter för mindre muffins. Känn efter med en sticka om de är klara. När stickan är torr är muffinsen färdiga.

Ann

6 svar på ”Pepparkaksmuffins”

  1. Spännande recept och jag hoppas att mina blir goda, men det hade varit bra om du hade skrivit doseringen av bikarbonat. 😉

  2. Ojdå, så det kan bli. Tur att det stod med i beskrivningen iaf så att du reagerade. Nu har jag lagt till det och mängden är 1 tsk.
    Ann

  3. Har nog aldrig varit så trött som när jag skrev det receptet men nu är det fixat!

  4. Hej Amanda!

    Kanske är lite sent svar nu… smöret ska inte smältas.

    Ann

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.