Italiensk kasslergryta

[donotprint]Kassler är ju väldigt användbart och ganska ofta kan man hitta fina bitar till extrapris. Till detta recept går det också bra att använda en bit  julskinka om det blir någon sådan över efter jul. Vill man göra en billigare variant så går det också bra med falukorv.[/donotprint]

[print_link]

Italiensk kasslergryta

4 port

1 gul lök
½ solovitlök eller 2 vitlöksklyftor
600 gr benfri kassler
margarin till stekningen
2 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
1,5 dl vispgrädde
2,5 dl mjölk
½ dl crème fraiche
1 tsk färsk hackad basilika
1 tsk färsk hackad timjan eller 1 krm torkad
1 msk färsk hackad persilja
12 halverade cocktailtomater
salt och peppar

Hacka löken och riv vitlöken. Fräs dem mjuka i lite matfett och ta sedan upp dem från pannan. Strimla kasslern. Stek den utan matfett till att börja med för att bli av med en del av vätskan. Tillsätt sedan lite matfett och låt kasslern få lite färg. Häll i den stekta löken och tillsätt tomatpurén som får fräsa med en stund. Pudra över mjölet och blanda om. Blanda i grädde, mjölk och crème friche och låt det koka upp. Låt grytan småputtra i några minuter och tillsätt örterna. Smaka av med salt och peppar, tillsätt cocktailtomaterna och låt dem bli varma.

Servera med ris eller pasta och en sallad.

Ann

Ett svar på ”Italiensk kasslergryta”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.