Restgratäng dagen efter…

Så här dagen efter julafton kan man se tillbaka på en underbar dag med glada barn, trevliga besökare, massa god mat och härlig gemenskap. Man kan också se på alla rester som står där i olika burkar och på fat i kylskåpet.

Det blev såklart en liten julfrukost idag på en del av resterna men det finns ändå en hel del kvar. Här kommer ett litet tips på vad man kan göra av rester från tex julskinka eller kokt rimmat fläskkött. Skinkan får hänga med några dagar till här hemma med den benfria rimmade kotletten fick bli en del av dagens mat. En restgratäng.

Gjorde enligt mitt recept på potatis- och köttfärsfrestelse men tog finstrimlad rimmad, kokt kotlett och rå lök i stället för stekt färs och stekt lök. Rev ner en del av den röda fina julosten, den brukar ändå bli så torr efter ett tag.

Skickar även med ett par bilder från vår julklappsutdelning med världens sötaste lille tomtenisse som hade lite problem att läsa på etiketterna. Dock fick han god hjälp av sin storasyster. Solen sken in genom vårt fönster och fungerade som spotlight.

Önskar er alla en god fortsättning på julhelgen!

Ann

2 svar på ”Restgratäng dagen efter…”

  1. Hej Ann!
    God fortsättning! Hoppas ni har det gott de få lediga dagarna som denna julen ger…
    Mailar dig om Kaspers tårta! Ha det bäst!!!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.