Fläskfilé provençale med marinerade vitlöksklyftor

[donotprint]Det här receptet har jag haft i min ägo sedan början av 90-talet skulle jag tro, dock har jag inte lagat rätten på väldigt länge. Har originalreceptet kvar, ett dubbelsidigt receptkort från Ridderheims. Vi hade precis börjt sälja deras marinerade vitlöksklyftor i lösvikt i charken på Konsum i Dalsjöfors. Helt plötsligt var det ok att äta vitlök! Alla köpte vitlöksklyftorna för att testa, antingen för att ha i maten eller för att äta som de var.

I somras var jag på Tapasprovning med Ridderheims och kom då att tänka på mitt ”gamla” receptkort fast det dröjde ända till nu innan jag lagade rätten.

Det här är verkligen en supergod och vansinnigt enkel maträtt som varken kräver en massa ingredienser eller tid.

[/donotprint]

[print_link]

Fläskfilé provençale med marinerade vitlöksklyftor

4 port.

600 gr. fläskfilé
smör
160 gr Marinerade Vitlöksklyftor
1,5 dl crème fraiche
2,5 dl vispgrädde
1 msk fransk senap
persilja

Skiva fläskfilén och stek den i lite smör (det går också bra att grilla den hel och sedan skiva den). Tag köttet ur stekpannan och lägg skivorna i en serveringsform.

 

Häll i de marinerade vitlöksklyftorna och marinaden i stekpannan. Häll i crème fraiche och fransk senap. Rör om och blanda sedan i grädden. Låt såsen puttra några minuter och häll den sedan över köttet. Garnera med lite hackad persilja.

Servera med klyftpotatis, ris eller pasta och en god sallad.

Ann

5 svar på ”Fläskfilé provençale med marinerade vitlöksklyftor”

  1. Ja, Ridderheims har verkligen växt sedan dess 😉
    Har testat deras tapas några gånger efter vi var där på tastecasting och de är ju väldigt goda men lite väl dyra tycker jag….

  2. Jag har testat en variant av detta recept fast med kyckling som var väldigt gott. Och väldigt enkelt, perfekt!

  3. Jag såg ett liknande recept på en annan blogg som jag försökte mig på. Hade inga inlagda vitlökar men trodde det skulle gå lika bra med färska. Fick inte till någon bra smak så nästa gång testar jag med inlagda.

  4. Detta receptet har vi gjort flera gånger, tillhör ett av våra absoluta favoriter i repris! Enkelt och riktigt gott, går även jättebra till kycklingfilé.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.