En helg fylld med tårtor och kalas!

Det har bakats i mitt lilla kök, bak som har blivit till tårtor… 4 beställningar på tårta och en till Jonathans kalas som vi hade idag. Vi hade ju kalas i fredags också, för släkten, men då hade den unge herrn bestämt att det skulle bjudas på cupcakes med blommor på. Innan cupcakesen blev det köttfärspaj och bacon- och broccolipaj, recept på den sistnämnda kommer så småningom.

Så var det tårtorna då. Den första hämtades i fredags. Alvas farmor var den som ropade in en tårta på Sveriges Radio Sjuhärads insamling till Världens barn där jag hade skänkt en tårta. En liten Älva fick pryda Alvas tårta och enligt Alvas pappa så hade hon blivit jätteglad för tårtan och älvan är sparad.

Tårtan är fylld med hallonsylt, hallonmousse och dumlefluff, spacklad med grädde och täckt och dekorerad med marshmallowsfondant.

Tårta nummer två hämtades på lördagen. Min fd. kattklubb Boråskatten ville ha en tårta till sitt årsmöte. Givetvis dekorerad med klubbens logotyp.

Tårtan är fylld med hallonsylt, hallonmousse och dumlefluff, spacklad med grädde, täckt med marshmallowsfondant och dekorerad med sugarpaste.

På lördagen hämtades också tårta nummer tre. En beställning som kom via Facebook, ni vet väl om att Flickorna i köket finns på Facebook? In och gilla sidan!

Det är alltid roligt när man får göra nya figurer som man inte gjort förut. Hoppas att jag får fler Pingubeställningar för den här tårtan var riktigt rolig att göra. 
Tårtan är fylld med hallonsylt, hallonmousse och dumlefluff, spacklad med grädde, täckt med marshmallowsfondant (mmf) och dekorerad med mmf samt sugarpaste.

Så var det då dags för tårta nummer fyra. På söndagsförmiddagen kom en ny kund och hämtade sin tårta. Det var riktigt trevligt att åter få träffa på Hello Kitty, det var ett tag sedan jag gjorde nån sån tårta.

Tårtan är fylld med jordgubbsmousse och geishafluff, spacklad med grädde, täckt med marshmallowsfondant (mmf) och dekorerad med mmf samt sugarpaste.

Klockan ett idag skulle Jonathans barnkalas börja och jag, Sofia och Jonathan hade fullt sjå med att hinna få fast alla ”stenarna” på hans borg. En borg som han hade sett i boken Festliga tårtor och genast bestämt att han skulle ha på sitt kalas. Egentligen skulle det varit en drake på tårtan också men den hanns inte med…

Detta var min första våningstårta och det kändes väldigt skönt att ha gjort en till sig själv innan man ev. får en beställning på en sådan. Tårtan gjorde iaf stor succé på kalaset och ungarna tyckte att det var kul att äta stenar.. =)

Tårtan är fylld med hallonsylt, hallonmousse och centerfluff, spacklad med grädde, täckt med marshmallowsfondant (mmf) och dekorerad med mmf samt sugarpaste.

Ja, det var hela tårtkavalkaden från helgen. Man skulle kunna tro att jag inte gjort annat än bakat tårtor hela helgen men jag har faktiskt hunnit med en hel del annat också!

Titta gärna i hos Flickorna i köket för att se alla mina tårtor samt få information om sortiment, beställning och priser.

Ann

3 svar på ”En helg fylld med tårtor och kalas!”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.