Veckans första tårta!

Nu blev det ännu en Legotårta, denna gång med Indiana Jones. De små legofigurerna är riktigt roliga att göra, men väldigt pilliga. Skulle dessutom behöva göra dem i lite mer god tid så att de hinner torka riktigt när jag har limmat ihop delarna. I morse när jag tog fram tårtan hade Indiana tappat huvudet men det löstes med en liten spagettibit =)

Tårtan är fylld med hallonsylt, hallonmousse och dumlefluff, spacklad med grädde och täckt och dekorerad med marshmallowsfondant. Namnet är målat med ätbara färger.

Titta gärna i hos Flickorna i köket för att se alla mina tårtor samt få information om sortiment, beställning och priser.

Ann

3 svar på ”Veckans första tårta!”

 1. Gokväll!!
  Helt otroliga tårtor du gör!! Såå snygga att se på.
  Synd att du bor lite långt bort 🙁
  Har en fråga hur får du till legobitarna med plupparna på och gubbarna? undrar en nyfiken en.
  Två av mina barn frågar både nu och då ”snälla mamma kan vi får se på datorn med alla tårtorna”
  Klart att de får, sedan hör man dem diskutera vilka de vill ha när de fyller år. Har aldrig gjort sådana tårtor men vill gärna försöka till deras födelsedagar.
  Kram
  Mickan

 2. Hej Mickan!

  Tack för dina fina ord om mina tårtor!

  Jag gör mina legobitar i formar som jag har gjort av trolldeg som fått stelna i ugnen. Har helt enkelt tryckt ner legobitar i klumpar av trolldeg och det funkar fint, fast det är svårt att göra höga bitar, enklare med de låga. Har funderingar på att köpa silikon och göra riktiga formar… =) Annars kan man göra enklare bitar har jag sett, bara göra fyrkantiga bitar och sedan limma på små pluppar. Gubbarna gör jag i delar som jag skär ut och modellerar och sedan limmar ihop med ätbart lim, pilligt men kul.

  Lycka till med dina tårtor!

  Ann

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.