Gott, gott, gott och blandat…

Veckan som gått och helgen har varit fylld med tårtor, bakelser, tryfflar, macarons och grillning! Det blev två tårtor i torsdags, två i fredags och en i dag. Har ett spännande grillprojekt som jag håller på med, bilder och en massa recept kommer att dyka upp här på bloggen framöver.

Fick en beställning på macarons och tryfflar av vännen Johanna boendes i Jönköping. Johanna med familj skulle till Borås just denna helg så då passade hon på att hämta sina godsaker. Dessa får sedan vila i frysen tills det är dags för Johannas födelsedagskalas.

Det blev hallontryfflar…

vit chokladtryffel med lime och pepparmint…

samt macarons med en fyllning gjord på hallon och vit choklad.

Dessutom gjorde jag en liten provbakelse till en presumtiv bröllopstårteintresserad kund som var väldigt skeptisk mot marshmallowsfondant.

Jag tror att jag fick till min bästa ros någonsin och när det gäller marshmallowsfondanten så är de inte alls lika skeptiska längre, det smakade ju ungefär som marsipan och inte alls mycket sötare, fick jag nyss veta via mail. Så nu är det bara att hålla tummarna…

Ja, det var väl min helg på ett ungefär…

Titta gärna i hos Flickorna i köket för att se alla mina tårtor och allt annat gott samt få information om sortiment, beställning och priser.

Ann

5 svar på ”Gott, gott, gott och blandat…”

 1. GODIS!

  Sv: Tacktacktack.

  Nej, utan kristyren hade det nog inte gått alls.
  Jag tyckte MMF var ganska lätt att jobba med, det bökigaste var att kavla ut stora vita ”täcket”, den var lite hårdare än de två färgade.
  Jag har rester kvar av allt och överväger eventuellt påskbakelser eller cupcakes. 😉

  Det här var ju kul!

 2. Jag har sett att du har gjort dumlefluff i dina tårtor o även hittat receptet på det här i din blogg.
  Nu läste jag att du använt dig av geisha fluff. Så jag undrar bara om du har lust att dela med dig utav det receptet? Eller gör du geishan på samma sätt som dumlen? Tänkte prova på en tårta till helgen 🙂
  Ha det fint!
  /Lina

 3. Hej Lina!

  Man gör precis på samma sätt men den blev väldigt chokladig och tjock så man kan nog minska ner från 180 till 150 gram.

  Ha det gott!
  Ann

 4. Jag har inte tjuvätit något ännu… ligger i frysen men i morgon!! Då du!! TACK!! GOASTE

 5. Vilka jättefina bakelser. Rosen var väldigt verklig. Man måste ha konstnärliga anlag för att göra så fina bakverk.
  Man blir ju riktigt sugen.
  Jag kommer nog med en tårtbeställning nån gång i juni, men lovar att beställa i god tid.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.