Hello Africa!

Det här är nog den mest makabra tårta jag har gjort men samtidigt en av de roligaste. Jobbarkompisen Annette har länge velat beställa en tårta av mig men det har aldrig dykt upp nåt bra tillfälle men så kom hon för någon månad sen på att hennes kompis snart skulle åka till Afrika för att jobba där ett halvår. En tårta till hennes avskedsfest vore ju ett perfekt tillfälle till en tårtbeställning!

Vi började spåna lite om vilket utseende tårtan skulle ha och Afrika var ju givet. Lite torrt och kargt, nåt djur kanske, eller varför inte en afrikan? Sen spårade våra hjärnor ut totalt… se nedan. Kan tillägga att Annette var med på noterna till 100% och vi kom fram till att det skulle bli en tårta som drev med några av våra fördomar om Afrika. Enligt sms-rapporten från Annette på lördagskvällen hade alla varit helt lyriska över tårtan!

Afrikanen sitter i sin lilla hydda och där ligger afrikaresenären Helens väska… några kläder har visst hamnat utanför… eller??

Vad är det afrikanen så belåtet stirrar på… tillagar han en smaskig gryta??

Ja, det är ju precis vad han gör det! En gryta på Helen…

Jo, torrt och kargt blev det… men grytan blev nog saftig…

Tårtan var fylld med hallonsylt, hallonmousse och centerfluff, spacklad med grädde och täckt och dekorerad med marshmallowsfondant och sugarpaste.

Titta gärna i hos Flickorna i köket för att se alla mina tårtor samt få information om sortiment, beställning och priser.

Ann