Nä, nu sparkar jag igång den här bloggen igen!!

Om det fortfarande finns några läsare kvar här så hoppas jag att ni blir glada för att jag kickar igång bloggen igen! Jag är glad för att ni finns kvar iaf =)

Vet att jag har sagt det tidigare men det har mest blivit prat men nu ska jag minsann ta mig i kragen!

Kommer att blanda tårtor med mat och vanligt pladder om livet i största allmänhet. Känner att jag inte har den tid som behövs för en ren matblogg och bara en massa bilder på tårtor tröttnar nog ut er också. Ni som vill se alla tårtor jag gör får gärna följa Flickorna i köket på Facebook!

På tal om företaget så går det som på räls, har haft en jättebra höst och vinter med massa tårtor men även lite kurser och en hel del mat. Just att det blivit så mycket beställningar på mat är jag riktigt glad för, jag älskar ju att laga mat, allra helst till andra!

Kurserna som jag höll nu under hösten handlade om dekorering av cupcakes, modellering av hund, hur man gör lite olika blommor och hur man fyller och täcker en tårta. Har planer på lite liknande kurser nu i början av året.

Under hösten har jag även hunnit med en ny audition till Sveriges Mästerkock, det gick lite bättre denna gång men jag nådde inte ända fram så ni får inte se mig laga mat i TV4 nästa vecka. Däremot har jag kvalificerat mig till tävlingen Borås Mästerkock som kommer gå av stapeln den 2 februari på mässan Resor & Mat på Åhaga. Det ska bli riktigt kul!

Mat har det såklart lagats och en massa tårtor har gjorts. Tänkte lägga in bilder på vår nyårsmeny för det är det som ligger närmast bakåt i tiden =)


Till förrätt hade vi tre små rätter =)
I glaset var det en liten räkcocktail, till vänster en toast med rökt lax och pepparrotscreme och till höger delikatessknäcke med gubbröra, stenbitsrom och röd lök. Knäckemackan med gubbröran var den allra godaste av de tre!


Till varmrätt åt vi älgfilé som stekts i ugnen och till det potatisrosor, rödvinssås, bearnaisesås och broccoli.


Desserten som serverades efter tolvslaget blev en klassiker; Gino gjord på hallon, blåbär och jordgubbar med massa vit choklad på. Till det serverades hemgjord vaniljglass. Helt underbart gott!


Måste visa årets första tårta också. Jag gjorde Olles doptårta och blev väldigt glad när mamma Angelica även ville beställa Olles ettårstårta av mig. Stjärnor och två blå nyanser var önskemålet och Angelica gillade designen på en tårta jag gjort tidigare så det fick bli en liknande.

Fick ett fint tackmail av Angelica och Olle efteråt:

”Hej Ann! Ville bara tacka för en otroligt fin och god tårta till Olles 1-års kalas.
Den blev perfekt!

Vi hörs igen:-) mvh Angelica och Olle”

Jag blir så glad när mina kunder tar sig tid och skickar ett mail eller skriver på Facebook och när de dessutom skriver så fina saker som Angelica så åker mina mungipor ytterligare en bit upp!

Jag önskar er alla ett underbart nytt år och hoppas att vi ses lite oftare det här året =)

Ann

8 svar på ”Nä, nu sparkar jag igång den här bloggen igen!!”

 1. Hej

  det var länge sedan det kom något på denna bloggen och det ska bli roligt och se om det kommer lite roliga nya recept på mat bla

  Roligt att firman går bra

  mvh

  Pernilla

 2. Tack för att du finns kvar här Pernilla! Ska verkligen försöka att hålla igång bloggen ordentligt nu!
  Ann

 3. haha – hittat dig – ja här menar jag alltså, vet inte hur jag hamnade här, jo jag letade förslag till tårta till Gert på fredag, hjälp mig! Sökte på engelsk konfekt, sen funderar jag på hårdrock, orientering, anläggningsarbetare, brandman …………pust, och inget kan jag!
  Suss

 4. Så kul att du hittade hit =) Jo, här huserar jag emellanåt, har varit lite tunnsått under förra året men innan dess var jag väldigt aktiv, ska försöka hålla igång bloggen lite mer nu. Svårt med tårta till gubbarna. Vi kan diskutera lite på FB om du vill =)

 5. Hej!
  Så otroligt duktig du är!
  Vad använde du för pinnar till stjärnorna på Olles 1 – års tårta? Letat och letat efter något liknande men hittar inget.

  MVH
  Nina

 6. Hej Nina!
  Har använd floristtråd, finns att köpa i olika bakbutiker på nätet.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.