Smarrig lunch eller gott framför TV:n

Hade ett par tortillabröd liggande i frysen och en påse mozarella och lite kallrökt skinka i kylen.. vilken lunch!

Satte ugnen på 225º, la ett tortillabröd på ett bakplåtspapper på en plåt. Strimlade mozzarellabollen och la hälften på brödet. Strimlade två skivor kallrökt skinka och la på osten. Skivade en halv tomat i tunna skivor som jag la ovanpå och därefter fick resten av osten åka på. Några varv med svartpepparkvarnen, lite flingsalt och lite basilikaolja fick avsluta det hela innan jag la bröd nummer två ovanpå. Gned in lite olivolja ovanpå innan hela härligheten fick åka in i ugnen i ca 10 minuter.

Delade den i fyra delar och serverade med balsamico och en liten sallad bestående av ruccola, tomat och rödlök. En perfekt lunch som man står sig länge på!

Detta passar också som plockmat eller som en del av flera olika tapasrätter fast då är det bättre att dela tortillan i sex bitar.

Ann

2 svar på ”Smarrig lunch eller gott framför TV:n”

 1. Hej Ann.
  Här kommer en fråga som inte handlar om mat utan om bakning och jag hoppas innerligt att du kan svara på min fråga 🙂
  Jo din blogg är helt fantastisk, nu har jag några gånger provat att göra marshmallowfondant till mina tårtor men det blir alltid sprickor på den som tyvärr inte fixar till sig under utkavlingen utan den går bara sönder och sönder och sönder. Om jag har mindre florsocker i så fastnar den ju bara på vaxduken. Igår provade jag igen och när jag skulle lägga på locket då går den sönder på sidan, kanske att den var alldeles för tjock på det stället och tyngden gjorde sönder den… Jag blir galen men samtidigt vill jag fortsätta baka med marshmallows fondant. Smakar mycket bättre än sugarpaste. När man ser på dina bilder så är locken så fina även på kanterna. Vad gör jag för fel, ?? Tacksam för svar 🙂

 2. Hej Anonym! =)

  Måste först fråga vilken sorts marshmallows du använder. Jag använder enbart Eldorados från Willys. Har testat någon annan sort tidigare men det har inte alls blivit något bra resultat.

  Sen kanske det kan vara som så att du har lite för mycket florsocker i så att den blir för torr. Använd maizena när du knådar och under och över när du kavlar så fastnar den inte. Eller att du inte knådar den tillräckligt mycket innan du börjar kavla den. Jag kavlar min mmf väldigt tunt, ca 2 mm, så om du kavlar den tjockare kan det vara att den är för tjock och tung. Jag tycker själv att den jag gör är så smidig och följsam och känner så gott som aldrig att den är på väg att spricka, fast det har hänt mig också 😉

  Hoppas det hjälpte något annars får du höra av dig igen!

  Ann

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.